Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál hideg vízzel. A tojások sárgáját és a cukrot beledolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a krémre szitáljuk, és összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromokat megmossuk, egynek a zöld héját lereszeljük, és ezt vékony karikákra vágjuk. A maradék citromok levét kicsavarjuk. A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromhéjat és -levet, a joghurtot.
A zselatint beáztatjuk. A pálinkát felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a pálinkában, majd a krémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe fogatjuk.
A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, és köré kapcsoljuk a tortaforma peremét. Rákenjük a krém felét, beborítjuk a felső tortalappal. Kevés krémet félreteszünk, a maradékot a tortára simítjuk, majd 2 órára hidegre tesszük.
Eltávolítjuk a tortaperemet, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és vágott pisztáciával megszórjuk. A citromkarikákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.