A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Caipirinha torta recept
recept
Mester

Caipirinha torta

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 05. 10.

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál hideg vízzel. A tojások sárgáját és a cukrot beledolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a krémre szitáljuk, és összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A citromokat megmossuk, egynek a zöld héját lereszeljük, és ezt vékony karikákra vágjuk. A maradék citromok levét kicsavarjuk. A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromhéjat és -levet, a joghurtot.

A zselatint beáztatjuk. A pálinkát felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a pálinkában, majd a krémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe fogatjuk.

A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, és köré kapcsoljuk a tortaforma peremét. Rákenjük a krém felét, beborítjuk a felső tortalappal. Kevés krémet félreteszünk, a maradékot a tortára simítjuk, majd 2 órára hidegre tesszük.

Eltávolítjuk a tortaperemet, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és vágott pisztáciával megszórjuk. A citromkarikákkal díszítjük.

Megjegyzés
Fotó: Springerpics

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.