Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál hideg vízzel. A tojások sárgáját és a cukrot beledolgozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a krémre szitáljuk, és összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromokat megmossuk, egynek a zöld héját lereszeljük, és ezt vékony karikákra vágjuk. A maradék citromok levét kicsavarjuk. A tojássárgáját a porcukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a citromhéjat és -levet, a joghurtot.
A zselatint beáztatjuk. A pálinkát felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a pálinkában, majd a krémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe fogatjuk.
A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, és köré kapcsoljuk a tortaforma peremét. Rákenjük a krém felét, beborítjuk a felső tortalappal. Kevés krémet félreteszünk, a maradékot a tortára simítjuk, majd 2 órára hidegre tesszük.
Eltávolítjuk a tortaperemet, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és vágott pisztáciával megszórjuk. A citromkarikákkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.