Elkészítés: A céklát megpucoljuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük, és a margarinon elkezdjük párolni. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát, együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és jó fél órán át főzzük.
Levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.
Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük (vigyázzunk, mert hamar megég).
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a mandulát, és egy kevés tejszínt rácsepegtetve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.