Elkészítés: A piskótához a 4 db tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját egy csipet sóval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a maradék cukorral habosra keverjük. A vaníliás pudingport összeszitáljuk a liszttel. A habot övatosan belekeverjük a tojások sárgájába, majd a lisztet is hozzáadjuk.
A masszát egy sütőfóliával kibélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőfóliát, megkenjük sárgabaracklekvárral. Szorosan tekerccsé göngyöljük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér héját is eltávolítjuk. A narancs húsát apró kockákra vágjuk.
A bort 8 dkg cukorral, a citromlével és egy csipetnyi sóval felmelegítjük. A zselatinlapokat langyos vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a borban feloldjuk.
A piskótát (roládot) kb. 20 szeletre vágjuk fel, és kibélelünk vele egy mély, félgömb alakú tálat, melyet előzőleg hajszálvékonyan étolajjal kikentünk.
A 4,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a narancskockákkal együtt óvatosan belekeverjük a zselatinos borba, majd óvatosan a kibélelt formába töltjük. A maradék roládokkal betakarjuk. Hűtőszekrényben 4-5 órán át hagyjuk dermedni.
A formából kiborítva tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.