Elkészítés: Piskótatésztát készítünk tekercshez, amit megtöltünk őszibaracklekvárral. Feltekerjük, majd 1-2 cm vastagságúra vágjuk.
Fogunk egy nagy, félgömb alakú jénai tálat, és fóliával kibéleljük. Körberakjuk a piskótatekercs szeletekkel.
A pudingport a befőtt levével (és ha szükséges, akkor tejjel) megfőzzük.
A piskótatekercseket egy kevés kézmeleg pudinggal leöntjük. Beleszórunk egy kis kockázott őszibarackot, majd megismételjük a rétegezést a pudinggal addig, amíg az edény megtelik. A tetejét piskótaszeletekkel zárjuk. Ráhajtogatjuk a fóliát, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a fóliát kihajtogatjuk, és óvatosan felfordítjuk az edényt. Így bombaformát kapunk. A fóliát teljesen lehúzzuk a tésztáról, tortaként szeleteljük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.