Elkészítés: 1. A vizet felteszem főni, ezalatt megpucolom a fokhagymákat, három darab kivételével felaprítom kis korongokra.
2. A szárított paradicsomot, bazsalikomot és chilit is apróra aprítom.
3. A víz ekkora már remélhetőleg felforrt, beleteszek 1 evőkanál sót, és addig főzöm a tésztát, amíg írva vagyon a csomagolásán és kellemesen al dentére puhul.
4. Eközben már az olívaolajat felforrósítom, beledobom a fokhagymákat és enyhén megpirítom, majd szépen utána dobom a chilit, a paradicsomokat, a bazsalikomot. Kevergetem, és utólag még belenyomkodom a 3 megmaradt gerezd fokhagymát. Ízlés dolga, de én körülbeül 1 kiskanálnyi sót adok hozzá.
5. A tésztát szűrés után azonnal összekeverem az olívás fokhagymákkal, még rálocsolok olajat, ha szükséges.
6. Parmezánnal és ízlés szerint őrölt borssal bolondítom.
Kíséretnek egy kis fehérborral isteni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.