Elkészítés: Az omlós tésztához a hideg vajat nagylyukú reszelőn belereszeljük az átszitált lisztbe, így nem maradnak majd csomók a tésztában. Belerakjuk a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk. Ha nagyon meglágyulna a tésztában a vaj, rakjuk a hűtőbe 1 órára. Ha elég gyorsak voltunk, azonnal nyújthatjuk, és vajazott, cakkos szélű formába (26 cm-es) nyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, és valamilyen olcsó hüvelyessel kitöltjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 18 percig sütjük. A sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékeljük.
Eltávolítjuk a hüvelyest és a papírt, egy kenőkéssel levagdossuk a széléről a túllógó tésztamaradékokat (fontos, hogy utólag tegyük ezt, és ne sütés előtt), majd hagyjuk kihűlni a tésztát.
Addig a krémhez valókat kikeverjük, a kihűlt tésztára öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, és 40 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.