Elkészítés: Egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk a vajat, s hozzáadjuk a lisztet. Amikor a vaj felvette a lisztet, állandó keverés mellett fokozatosan felengedjük 1,8 liter vízzel, s beledobjuk a citromhéjat, 12-15 percig főzzük.
Közben a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citromlét, és ezzel is jól elvegyítjük.
A közben megfőtt citromhéjat kivesszük, kidobjuk, a levest langyosra hűtjük, majd állandó keverés mellett rászűrjük a tojásos keverékre.
Végül az egészet visszahelyezzük a tűzre, és óvatosan kevergetve felmelegítjük. Forralni nem szabad, nehogy a tojássárgája kicsapódjon! Ízlés
szerint esetleg édesíthetjük.
Tejszínhabbal, kevés vajon pirított édes kalácskockákkal vagy cukros vajon megpirított fehérkenyér-kockákkal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.