Elkészítés: Egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk a vajat, s hozzáadjuk a lisztet. Amikor a vaj felvette a lisztet, állandó keverés mellett fokozatosan felengedjük 1,8 liter vízzel, s beledobjuk a citromhéjat, 12-15 percig főzzük.
Közben a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citromlét, és ezzel is jól elvegyítjük.
A közben megfőtt citromhéjat kivesszük, kidobjuk, a levest langyosra hűtjük, majd állandó keverés mellett rászűrjük a tojásos keverékre.
Végül az egészet visszahelyezzük a tűzre, és óvatosan kevergetve felmelegítjük. Forralni nem szabad, nehogy a tojássárgája kicsapódjon! Ízlés
szerint esetleg édesíthetjük.
Tejszínhabbal, kevés vajon pirított édes kalácskockákkal vagy cukros vajon megpirított fehérkenyér-kockákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.