Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk, és közepes méretű kockákra vágjuk.
Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amiben megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: hagyma, fokhagyma, zeller, sárgarépa, cukkini. 1 evőkanálnyi liszttel megszórjuk a zöldségeket, és átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a levesünk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük némi sóval, borssal. Az egészet felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és kb. 30-40 percig gyöngyözve főzzük.
Közben félidőnél hozzáadjuk hozzá a konzerv hámozott paradicsomot, levével együtt, valamint a leszűrt fehérbabot. További 15 percig főzzük, vagy ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. Pár perccel a vége előtt, szórjuk bele a kagyló- vagy gyufatésztát.
Aprítunk bele bazsalikomot bőven, belecsurgatjuk a citrom facsart levét és hozzáadjuk a reszelt héjat (utóbbiból egy keveset tehetünk félre a tálaláshoz). Kóstoljuk, majd sóval, borssal, paradicsomlével utánízesítjük.
Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt parmezán sajtot és a félretett citromhéjat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.