Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk, és közepes méretű kockákra vágjuk.
Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amiben megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: hagyma, fokhagyma, zeller, sárgarépa, cukkini. 1 evőkanálnyi liszttel megszórjuk a zöldségeket, és átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a levesünk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük némi sóval, borssal. Az egészet felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és kb. 30-40 percig gyöngyözve főzzük.
Közben félidőnél hozzáadjuk hozzá a konzerv hámozott paradicsomot, levével együtt, valamint a leszűrt fehérbabot. További 15 percig főzzük, vagy ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. Pár perccel a vége előtt, szórjuk bele a kagyló- vagy gyufatésztát.
Aprítunk bele bazsalikomot bőven, belecsurgatjuk a citrom facsart levét és hozzáadjuk a reszelt héjat (utóbbiból egy keveset tehetünk félre a tálaláshoz). Kóstoljuk, majd sóval, borssal, paradicsomlével utánízesítjük.
Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt parmezán sajtot és a félretett citromhéjat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.