Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percet előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A megmosott, megtörölt halat citromlével meglocsoljuk, sózzuk.
A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd óvatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel, borsozzuk. A forrástól számítva 2-3 percig főzzük. A reszelt sajt felét a mártásban megolvasztjuk.
Borssal, citromlével ízesítjük.
Hőálló tál aljába tesszük a pórékarikákat, meglocsoljuk a mártás felével, majd ráfektetjük a halakat, ráöntjük a maradék mártást, meghintjük a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30 percig sütjük. Citromkarikával és kaporral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.