Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat), és kibéleljük a muffinsütőt muffinpapírral.
A tésztához lereszeljük a citromok és a narancsok héját, a citromhéjból kimérünk 3 evőkanálnyit, a narancshéjból 1 evőkanálnyit. Ezután 2 citrom levét kifacsarjuk, átszűrjük, a citromlevet is kimérjük. Összesen 6 evőkanál citromlére van szükség, 4 evőkanál megy a tésztába, 2 evőkanál a mázba.
A vajat mikróban felolvasztjuk, félretesszük hűlni. A tojásokat és a cukrot robotgéppel pár perc alatt simára keverjük. A lisztet egy külön tálban összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval és a sütőporral, majd folyamatosan a tojásos masszához keverjük legkisebb fokozaton. Ha elvegyült, hozzáadjuk a joghurtot, 4 evőkanál citromhéjat, 1 evőkanál narancshéjat és az olvasztott vajat.
A tésztát arányosan szétosztjuk a muffinsütőben, 20-25 perc alatt megsütjük (én kb. 20 percnél fogpiszkálót szoktam beleszúrni, hogy megnézzem, belül is megsült-e a tészta).
Miközben sül, elkészítjük a mázat: a félretett 2 evőkanál citromlevet mikróban felforraljuk, hozzáadjuk a félretett citromhéjat, narancshéjat és a cukrot. Elsőre a porcukor soknak tűnhet, de kell bele, hogy a máz szirupos legyen.
Miután a muffinok kihűltek, a mázat óvatosan ráfolyatjuk és megvárjuk, hogy megszikkadjon.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.