A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kikenjünk vajjal a süteményformákat. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral alaposan felhabosítjuk. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot, végül hozzáadjuk az átszitált lisztet. A masszát a formákba kanalazzuk, és a sütőbe tesszük 15-20 percre. Az elkészült tortácskákat kiszedjük a formából, és hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a citromkrémet. A tejet felforraljuk, és beleszórjuk a citromhéjat. A tojássárgáját a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a tűzhelyről a forró tejet, és folyamatos keverés mellett egy merőkanálnyit a masszához adunk, majd a tűzhelyre visszatéve a keveréket a tejhez öntjük. Folyamatosan keverve puding állagúra főzzük. Az elkészült krémet lefedjük folpackkal, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt citromkrémet.
A máz elkészítéséhez a tojássárgáját csomómentesre keverjük a kukoricakeményítővel, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és héját. Folyamatos keverés mellett a forró tejhez öntjük, és alacsony hőmérsékleten besűrítjük. Utolsó lépésként hozzáadjuk a vajat, és beledolgozzuk a krémbe. Ezután félretesszük, és hagyjuk hűlni.
Egy serpenyőben felforraljuk a vizet a citromhéjjal és a cukorral. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a limoncellót, és félretesszük hűlni.
A citromos tortácska összeállításához a tészták alját levágjuk, és mindegyiknek kiszedjük a belsejét. Egy ecset segítségével átáztatjuk a belsejüket az alkoholos sziruppal, majd a kupolákba kanalazzuk a tejszínes-citromos krémet. Lezárjuk mindet a piskótáról levágott végekkel, rácsra tesszük a megtöltött süteményeket, majd a külsejét is átáztatjuk az alkoholos sziruppal, és a hűtőbe tesszük legalább két órára.
A lehűtött citromtortákat befedjük a citromos mázzal, és visszatesszük a hűtőbe újabb két órára vagy egy éjszakára. Tálalásnál reszelt citromhéjjal és tejszínhabbal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.