Elkészítés: Egy edénybe elkezdjük hevíteni a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, pár perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az alaposan megmosott csalánlevelet. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük a borsót, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Ezután visszahelyezzük a tűzre és újraforraljuk. Amikor már forr a leves, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt. Jól kiforraljuk, majd 1-2 percig tovább főzzük.
Ezután levenni a tűzről, majd egy szitán átszűrjük, hogy szép selymes legyen az állaga.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.