Elkészítés: Egy megfelelő öblös edényben keverd össze a darát a tejjel, tojással, sóval, cukorral és a mazsolával, valamint ha aszalt gyümölcsöt szánsz bele, azzal is (a cukrozott citrom és narancshéj is ekkor kerüljön bele), tégy hozzá 3 evőkanál olajat is. Hagyd állni 4-5 órán át a hűtőben (előző nap is összeállítható, másnap csak sütni kell). Egy jó nagy - lehetőleg teflon - serpenyőben hevíts kb. fél-1 dl olajat, ebbe öntsd a masszát, és serpenyőlapáttal forgatva, darabolgatva pírítsd-süsd készre. Ez 15-20 percet is igénybe vehet, ízléstől függően. Türelem, először nagyon hígnak tűnhet!
Ha olajos magvakat szánsz az ételbe, javaslom, hogy a sütés megkezdése előtt icipici olajon vagy anélkül pirítsd meg a magokat, majd szedd tányérra, s a végén tedd bele.
Fűszerezhető kis fahéjjal, gyömbérrel - aki szereti.
Kínálhatod lekvárral, porcukorral, bármilyen befőttel, friss gyümölccsel, vanília- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.