Elkészítés: Egy megfelelő öblös edényben keverd össze a darát a tejjel, tojással, sóval, cukorral és a mazsolával, valamint ha aszalt gyümölcsöt szánsz bele, azzal is (a cukrozott citrom és narancshéj is ekkor kerüljön bele), tégy hozzá 3 evőkanál olajat is. Hagyd állni 4-5 órán át a hűtőben (előző nap is összeállítható, másnap csak sütni kell). Egy jó nagy - lehetőleg teflon - serpenyőben hevíts kb. fél-1 dl olajat, ebbe öntsd a masszát, és serpenyőlapáttal forgatva, darabolgatva pírítsd-süsd készre. Ez 15-20 percet is igénybe vehet, ízléstől függően. Türelem, először nagyon hígnak tűnhet!
Ha olajos magvakat szánsz az ételbe, javaslom, hogy a sütés megkezdése előtt icipici olajon vagy anélkül pirítsd meg a magokat, majd szedd tányérra, s a végén tedd bele.
Fűszerezhető kis fahéjjal, gyömbérrel - aki szereti.
Kínálhatod lekvárral, porcukorral, bármilyen befőttel, friss gyümölccsel, vanília- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal...
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.