A vajat egy kisebb lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, majd a tűzről levéve a cukrot és az elmorzsolt élesztőt is. 10 percet pihentetjük, majd a tojást is hozzáütjük, kézi habverővel simára keverjük.
A lisztet keverőtálba tesszük egy csipet sóval, elvegyítjük, a közepébe egy lukat formázunk, ide öntjük a tejes keveréket.
Fakanállal elkezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk, és ruganyos tésztává gyúrjuk 2-3 perc alatt. Lefedve, langyos helyen 1 órát kelni hagyjuk. Ezután kicsit átdolgozzuk, kinyomkodva belőle a levegőt, majd ugyanígy még 30 percet kelni hagyjuk.
A duplán kelesztett tésztát enyhén lisztezett felületen kicsit átnyomkodjuk, majd 16 egyenlő darabba vágjuk - először 4-be, majd mindegyik darabot 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel kisodorjuk, majd félbehajtjuk, többször megtekerjük, a végeket lenyomkodjuk. Sütőpapírra téve, tiszta konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
Egy nagyobb felületű edényben kétujjnyi olajat melegítünk, majd a csavart fánkokat oldalanként 5-6 perc alatt szép aranybarnára sütjük, egy szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja.
Egy nagyobb zacskóba 3 evőkanál cukrot és 1 kávéskanál őrölt fahéjat szórunk, beletesszük a kisült, még forró csavart fánkokat, a száját összefogjuk, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja az illatos és ropogós réteg.
Azon melegében tálaljuk - ízlés szerint olvasztott csokit, mogyorókrémet, lekvárt kínálva mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.