Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Csavart fánk recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Csavart fánk

75 perc
4 adag
Olcsó
2022. 01. 06.

Elkészítés

  1. A vajat egy kisebb lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, majd a tűzről levéve a cukrot és az elmorzsolt élesztőt is. 10 percet pihentetjük, majd a tojást is hozzáütjük, kézi habverővel simára keverjük.
  2. A lisztet keverőtálba tesszük egy csipet sóval, elvegyítjük, a közepébe egy lukat formázunk, ide öntjük a tejes keveréket.
  3. Fakanállal elkezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk, és ruganyos tésztává gyúrjuk 2-3 perc alatt. Lefedve, langyos helyen 1 órát kelni hagyjuk. Ezután kicsit átdolgozzuk, kinyomkodva belőle a levegőt, majd ugyanígy még 30 percet kelni hagyjuk.
  4. A duplán kelesztett tésztát enyhén lisztezett felületen kicsit átnyomkodjuk, majd 16 egyenlő darabba vágjuk - először 4-be, majd mindegyik darabot 4 egyenlő részre osztjuk, kézzel kisodorjuk, majd félbehajtjuk, többször megtekerjük, a végeket lenyomkodjuk. Sütőpapírra téve, tiszta konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
  5. Egy nagyobb felületű edényben kétujjnyi olajat melegítünk, majd a csavart fánkokat oldalanként 5-6 perc alatt szép aranybarnára sütjük, egy szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja.
  6. Egy nagyobb zacskóba 3 evőkanál cukrot és 1 kávéskanál őrölt fahéjat szórunk, beletesszük a kisült, még forró csavart fánkokat, a száját összefogjuk, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja az illatos és ropogós réteg.
  7. Azon melegében tálaljuk - ízlés szerint olvasztott csokit, mogyorókrémet, lekvárt kínálva mellé.
Megjegyzés
Kívül ropogós, belül légiesen könnyed.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Hasonló receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.