Elkészítés: A tésztához az 50 dkg lisztbe belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a fehérjét ne dobjuk ki, mert kell a
mázhoz. Felmelegítünk 3/4 pohár tejet [mikróban is lehet], és
belemorzsoljuk a 2 dkg élesztõt. Megvárjuk, amíg az élesztõ följön a tetejére, majd hozzáöntjük a többihez. Összegyúrjuk, fél órát pihentetjük [konyharuhával letakarva].
Amíg pihen a tészta, megcsináljuk a mázat. Egy fazékban vizet melegítünk, majd ráteszünk egy hõálló tálat, ebbe rakjuk a tojásfehérjét, felverjük, közben folyamatosan adjuk hozzá a 30 dkg cukrot. 15-20 perc után a tüzet takarékra vesszük, rajtahagyjuk a mázat.
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd ráfolyatjuk a mázat egyenletesen, vékonyan. Rászórjuk a 10 dkg kókuszreszeléket, és fölcsavarjuk. Ujjhegynyi szeletekre vágjuk, és kivajazott tepsibe fektetjük. Díszítésnek mindegyiknek a közepére 1-1 meggyet lehet
tenni. Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük (kb. 20 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.