Előkészítés: A vajat felolvasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: A vajat a cukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a gyömbérporral, a citromhéjjal, a tojásokkal, a borral, a liszttel és egy csipet sóval a kézi robotgép dagasztóspiráljával simára keverjük. A vajat vagy az olajat felforrósítjuk (fritőzben 175 fokra). A tésztát lisztezett deszkán kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és 2x12 cm nagyságú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a fakanál nyele köré tekerjük, és azonnal a forró zsiradékba mártjuk. A tésztát kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.