Elkészítés: A csicsókát megfőzzük, ha megfőtt, megtisztítjuk, pépesítjük, kissé hagyjuk hűlni.
Az élesztőt felfuttatjuk. Amikor a csicsóka éppen langyos már, a többi összetevővel, ha kell, 1-2 kanál tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
Kicsit pihentetjük, ha van időnk, akkor úgy 15 percet, ha nincs, nem muszáj.
A tésztát lisztezett deszkán nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, tetejüket pirospaprikás tejjel megkenjük, és hagyjuk kelni.
Amikor megkelt (kb. fél óra), 160 fokos sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.