Előkészítés: A húst és a gombát megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Elkészítés: A húst szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megkapatjuk benne a húst. Mellédobjuk a gombafejeket, kissé megpirítjuk, felöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk, levét majdnem teljesen elfőzzük. Kivesszük a csirkecombokat és a gombát az edényből, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk az áttört fokhagymát és a paradicsomot, a porcukorral ízesítjük, feleresztjük a maradék 1 dl borral, és erős tűzön sűrű mártássá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, 1 kk. vajat keverünk hozzá, melegen tartjuk. A zsemléket “meghámozzuk”, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 4 dkg vajban megpirítjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajban, erős tűzön, állandó kevergetéssel rántottának megsütjük. A pirított zsemleszeleteket tálra rendezzük, a tetejükre ültetjük a csirkecombokat a gombával együtt, bevonjuk a mártással, és a tetejükre púpozzuk a rántottát. Megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.