Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Csirke franciásan recept
recept
Mester

Csirke franciásan

0 perc
4 adag
Átlagos
4.3
2001. 10. 16.

Elkészítés

Előkészítés: A húst és a gombát megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Elkészítés: A húst szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megkapatjuk benne a húst. Mellédobjuk a gombafejeket, kissé megpirítjuk, felöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk, levét majdnem teljesen elfőzzük. Kivesszük a csirkecombokat és a gombát az edényből, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk az áttört fokhagymát és a paradicsomot, a porcukorral ízesítjük, feleresztjük a maradék 1 dl borral, és erős tűzön sűrű mártássá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, 1 kk. vajat keverünk hozzá, melegen tartjuk. A zsemléket “meghámozzuk”, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 4 dkg vajban megpirítjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajban, erős tűzön, állandó kevergetéssel rántottának megsütjük. A pirított zsemleszeleteket tálra rendezzük, a tetejükre ültetjük a csirkecombokat a gombával együtt, bevonjuk a mártással, és a tetejükre púpozzuk a rántottát. Megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Recept értékelése

4.3 / 5

6 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.