Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 175 fokra. Egy tepsi aljába kis vizet és olajat öntök. Egy kis tányérban elkeverek kevés étolajat ételízesítővel és borssal, egyenként bedörzsölöm vele a csirkecombokat, majd a tepsibe rakom őket. Letakarom jó alaposan alufóliával, mehet is a sütőbe. Megpucolom az almát, fokhagymát, répát, lilahagymát, de a cukkiniknek és a padlizsánnak csak a végeit vágom le, miután megmostam őket. A brokkolit rózsákra szedem. Mindent felvágok nagy darabokra. A padlizsánt és a cukkiniket kockákra, a répát karikára, a lilahagymát vastag szeletekre, majd karikákra szedem, az almának kiszedem a magházát, majd azt is nagyobb daraborka vágom, a befőttet is nagy darabokra vágom. Ebben nincs szabály, de a hozzávalók legyenek azért nagyjából azonos méretüek. ( Ne legyen benne mondjuk fél alma :-) ). A fokhagymát sem préselem, hanem kis darabokra vágom. Az egészet egy nagy tálba rakom. Meglocsolom olívaolajjal, szójaszósszal, a borral, szórok rá kevés ételízesítőt, oregánót és nagyon összekeverem kézzel.
A csirke kb. 50 perc alatt szinte teljesen megpuhul, ha majdnem puha, akkor leszedem az alufóliát, és beterítem az egészet a zöldség-gyümölcs keverékkel, majd visszarakom letakarás nélkül a sütőbe 30-40 percre.
Ha kész, kiveszem, és nem feltétlenül azonnal tálalom, hanem hagyom kicsit hűlni, hogy ne legyenek a zöldségek vad forróak.
Tálalni barna vagy basmati rizzsel javaslom, méghozzá úgy, hogy a tányérra szedek rizst, mellé kiszedek egy csirkecombot, és a tetejére szedek a zöldségekből, megöntözve kicsit a levével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.