Elkészítése: A fokhagymát présen áttörjük. A chilipaprikát kimagozzuk, fölaprítjuk. A csirkemájakat az előzőekkel, a mustárral, egy kevés sóval, borssal jól bedörzsöljük, és 4 evőkanál olajat is hozzákeverünk. Így hagyjuk állni, amíg a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. Ezután lecsöpögtetjük, kissé fölaprítjuk. A pórét tisztítás után 2-3 darabra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra metéljük.
Mindkét zöldséget külön-külön leforrázzuk, azaz enyhén sós vízbe szórva 2-3 percig főzzük (a fagyasztott parajt nem kell), majd leszűrjük, és hideg vízbe átszedjük, hogy egy kicsit felfrissüljön. A tészta főzéséhez fazékba vizet töltünk, megsózzuk, fölforraljuk. A májat kevergetve 10-12 perc alatt serpenyőben aranybarnára sütjük, majd 10 percig pihentetjük. Közben a tésztát az előírás szerint kifőzzük (ez általában 10-12 perc), majd leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük.
A leforrázott parajt és pórét jól lecsöpögtetjük, majd a maradék 2 evőkanál olajon megfuttatjuk. A májat néhány vágással fél kisujjnyi csíkokra vágjuk, a zöldségekhez adva átmelegítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk. Jól megforrósítjuk, oregánóval fűszerezzük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és reszelt citromhéjjal meghintjük.
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag 3374 kJ/807 kcal
2024.09.21.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.