Elkészítés: A csirkecombokat a csont mellett kissé bevágom, bőrét ujjaimmal óvatosan fellazítom, vigyázva, ne sérüljön. A hagymát és a petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágom, a zsemléket felszeletelem és beáztatom a tejbe, a csirkemájat elkaparom.
Elkészítem a tölteléket egy keverőtálban: alaposan elkeverem a kinyomkodott zsemléket az elkapart májjal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, a tojásokkal. Sózom, borsozom, az így kapott májas masszát óvatosan betöltöm a csirkecombok bőre alá.
A libazsírral kikenek egy méretes tepsit, belehelyezem a töltött combocskáimat, ha maradt ki a töltelékből (szokott maradni), azt a tepsi egyik végébe halmozom. Alufóliával lefedem a tepsit, és 170 fokosra előmelegített sütőbe tolom, így párolom olyan 30 percig.
Nekilátok a dödöllének. A krumplit sós vízben hajastól puhára főzöm, ha kész, lehámozom, krumplinyomón áttöröm. Amíg a krumpli fő, meghámozom és apróra vágom a hozzávaló hagymát. Az áttört krumplihoz adom a tojást, összedolgozom annyi liszttel, amennyit felvesz, ízlés szerint sózom, borsozom.
Ránézek a combokra. Leveszem a tepsiről a fóliát, ellenőrzöm combjaim puhaságát, majd már fólia nélkül visszatolom a sütőbe, és egy kenőtollal a barna sörrel kenegetve bőrét ropogósra sütöm.
Egy serpenyőben felhevítem a dödölléhez való libazsírt, megpirítom benne a felaprított hagymát. Ebben a hagymás zsírban sütöm ki az evőkanállal beleszaggatott dödölléket.
Mire elkészültem a körettel, ropogósra sültek töltött csirkecombjaim is. Azonnal, melegen tálalom, egy tányérra 1 csirkecombot adok, 2-3 dödöllével, de jár hozzá a tepsiben megsül töltelékből is. Friss káposztasalátát kínálok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.