Elkészítés: A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajta maradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt és a bőrét is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.
A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal (a vajtól jó ropogós lesz a bőre). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.
Közben a sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit. Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Ekkor adjuk hozzá a vajat és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, míg a szaft kellően besűrűsödik.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.