Csupacsokis brownie
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Vadas marha
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Csirkeragu  recept
recept
Mester

Csirkeragu

60 perc
4 adag
Átlagos
2001. 12. 10.

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt olajban megpirítjuk a pórét, a fokhagymát és a paradicsomot. Beleöntjük a főzőtejszínt, belekeverjük a sajtot, a húst és alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, pirospaprikával utána ízesítünk. A ragut egy tűzálló tálba öntjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kissé elkeverjük, és megkenjük vele a tál szélét. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, akkorára nyújtjuk, hogy 5 cm-rel nagyobb legyen, mint a tűzálló tál. Ráfektetjük a tésztát, körös-körül 1,5 cm hagyunk lelógni, a többit levágjuk. A tésztát a tálra nyomkodjuk, közepébe egy lyukat szúrunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztadarabokat egymásra fektetjük, még egyszer kinyújtjuk, mintákat vágunk ki belőle, és a tészta tetejére rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét, és kb. 25 percig sütjük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.