Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk. A corn flakest (kukoricapehely) nejlonzacskóba töltjük, és kézzel apróra törjük. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A lisztbe beleforgatjuk a szárnyakat, amíg mindenütt jól beborítja. A fölösleges lisztet lerázzuk a húsról. A tojásokat jól felverjük, hozzákeverjük a ketchupot, a Tabascót, a citrom levét, a fokhagymát, a diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztes szárnyakat megmártjuk ebben a mártásban. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szárnyakat a kukoricapelyhet tartalmazó nejlonzacskóba dugjuk. Addig rázogatjuk benne, amíg a pehely a szárnyakat egyenletesen bevonja. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és a szárnyakat úgy helyezzük bele, hogy ne érjenek egymáshoz. A sütőben kb. 35 percig sütjük, figyelve, hogy a panír ne égjen meg. Ha kell, félidőben sütőpapírral letakarjuk. Közben a mártáshoz valókat egy tűzálló edénybe öntjük, állandó keverés mellett kb. 10 percig összefőzzük. A sült csirkeszárnyakat a mártással frissen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 417 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.