Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk. A corn flakest (kukoricapehely) nejlonzacskóba töltjük, és kézzel apróra törjük. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A lisztbe beleforgatjuk a szárnyakat, amíg mindenütt jól beborítja. A fölösleges lisztet lerázzuk a húsról. A tojásokat jól felverjük, hozzákeverjük a ketchupot, a Tabascót, a citrom levét, a fokhagymát, a diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztes szárnyakat megmártjuk ebben a mártásban. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szárnyakat a kukoricapelyhet tartalmazó nejlonzacskóba dugjuk. Addig rázogatjuk benne, amíg a pehely a szárnyakat egyenletesen bevonja. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és a szárnyakat úgy helyezzük bele, hogy ne érjenek egymáshoz. A sütőben kb. 35 percig sütjük, figyelve, hogy a panír ne égjen meg. Ha kell, félidőben sütőpapírral letakarjuk. Közben a mártáshoz valókat egy tűzálló edénybe öntjük, állandó keverés mellett kb. 10 percig összefőzzük. A sült csirkeszárnyakat a mártással frissen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 417 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.