Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük. A citromot megmossuk, megtöröljük, kb. a negyedéről a héjat lereszeljük.
Elkészítés: Kivajazunk egy lapos, tűzálló tálat, és az ananászkockákat elrendezzük benne. A lisztben elkeverjük a sütőport, egy csipet sót és a tejet. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztába beledolgozzuk a tojássárgákat, a citromhéjat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A tésztát az ananászra simítjuk. A tálat a hideg sütő alsó rácsára rakjuk, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 50 percig sütjük. A tejszínt a cukorral felverjük, majd belekeverjük a fahéjat. Az ananászhoz fahéjas tejszínt kínálunk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag: 576 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.