Elkészítés: A csülköt sózzuk be. Majd vagdossunk le a húst a csontról amennyire csak lehet, és helyezzük el a jénaiban vagy cserépedényben (ha cserépedényben készítjük, akkor azt is be kell áztatni előtte pár órával).
A paprikát, paradicsomot, hagymát felnégyeljük, és egy icipicit megsózzuk. Majd a fokhagymával együtt szépen elrendezzük a húsdarabok közt.
Ezután egy mélytányérban összekeverjük a lisztet, a pirospaprikát és a borsot, egy másik tányérban az olajat és a tejfölt. Végül a kettőt összedolgozzuk, és a zöldségek tetejére kenjük, majd rátesszük a tál tetejét.
200 fokos sütőben sütjük kb. 1,5 órán át. Mikor a tejfölös keverék megkérgesedett a tetején, akkor öntsünk alá egy pohár meleg vizet!
Igazából friss kenyérrel kellene, de kínálhatunk hozzá köretet is. Savanyűságot mindenképpen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.