Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kissé hűljön, leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.
Közben elkészítjük a mousse alapját. A tejet felmelegítjük, belekeverjük a reszelt gyömbért, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgáját a cukorral összekeverjük. Ehhez öntjük hozzá a leszűrt gyömbéres tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy a tojás ki ne csapódjon. Visszaöntjük az edénybe, visszahelyezzük a tűzhelyre, és besűrítjük állandó kevergetés mellett.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a turmixolt szilvaszószt. A végén a felvert tejszínnel lazítjuk, hűtőben pihentetjük.
Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk. A tojásfehérjéből egy csipet sóval és cukorral kemény habot verünk. A tejszínt a csokiba belekeverjük, majd a tojássárgáját is. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan alákeverjük.
Poharakba osztjuk rétegezve a szilvahabot és a csokikrémet, jól lehűtve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.