Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kissé hűljön, leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.
Közben elkészítjük a mousse alapját. A tejet felmelegítjük, belekeverjük a reszelt gyömbért, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgáját a cukorral összekeverjük. Ehhez öntjük hozzá a leszűrt gyömbéres tejet, közben folyamatosan keverjük, hogy a tojás ki ne csapódjon. Visszaöntjük az edénybe, visszahelyezzük a tűzhelyre, és besűrítjük állandó kevergetés mellett.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a turmixolt szilvaszószt. A végén a felvert tejszínnel lazítjuk, hűtőben pihentetjük.
Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk. A tojásfehérjéből egy csipet sóval és cukorral kemény habot verünk. A tejszínt a csokiba belekeverjük, majd a tojássárgáját is. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan alákeverjük.
Poharakba osztjuk rétegezve a szilvahabot és a csokikrémet, jól lehűtve kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.