Elkészítés: A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel összeállítjuk, rugalmas, sima felületű tésztává gyúrjuk. Hűvösebb helyen pihentetjük 20-25 percig.
A töltelékhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét, összeforgatjuk, majd beleszórjuk a csokidarabokat.
A sütőformát (30x20 cm) kibéleljük sütőpapírral, és a méretre kinyújtott tésztát beletesszük, tetejét megkenjük a csokikrémmel vagy lekvárral. Ráöntjük a habot, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, levesszük a sütőpapírt. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.