Elkészítés: A tésztához a vajat a tojásokkal és a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb. 10 perc ), majd hozzáadjuk a az olvasztott, nem meleg csokoládét, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (eléggé folyékony), és 40 perc alatt megsütjük 180 fokon. (Mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát.) Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a folyékony tejszínnel, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.
A vaníliás krémhez a hideg tejjel a vaníliás krémport kézi habverővel besűrűsödésig keverjük (kb. 2 perc).
A megsült tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, a tésztát kihűtjük. Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládéforgácsot teszünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.