Elkészítés: A tésztához a lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. 4 felé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk.
A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
A töltelékhez forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet, és simára keverjük, szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük, rummal meglocsoljuk, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta, a harmadik lapot rárakjuk, és baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
A csokimázhoz az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.