Elkészítés: A tésztához a 4 tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl vizet, a kakaóport, a sütőport és a 15 dkg lisztet. A pici sóval habbá vert tojásfehérjével összeforgatjuk. Előmelegített sütőben kikent, lisztezett tortaformában sütjük, kb. 170 °C-on. Még egy ilyen piskótát sütünk. (Azért nem jó egyben kikeverni, mert akkor a második masszából kimegy a levegő, amíg áll.)
Ha kihűlt a két lap, akkor egyenesre vágjuk, ill. a tetejüket levágjuk.
A baracklekvárt kb. 2 dl narancslével felforraljuk, beleöntjük a rumaromát is. Amíg forró, a két lapot jól megöntözzük. A levágott tésztát összetörjük, ráöntjük a maradék lekvárt, a narancslében áztatott mazsolát, és kézzel egynemű masszává nyomkodjuk.
3 dl tejben felfőzzük a pudingport, a 15 dkg margarint kikeverjük a 3 evőkanál porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a krémet.
Az egyik lapot tortaformába tesszük, a tésztamasszát rányomkodjuk, kevés puncsos masszával is megkenjük, és lefedjük a másik tortalappal úgy, hogy a tetején legyen a lekváros rész.
A csokoládét felolvasztjuk az 5 dkg margarinnal, és a torta tetejére simítjuk. Levesszük a torta körüli karimát, és az oldalát megkenjük a puncsos krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.