Előkészítés: A málnát megmossuk, és sűrű szitán áttörjük. A parféhoz csak a szűrt gyümölcsvelőt használjuk.
Elkészítés: A csokoládéparféhoz habüstben összekeverjük a tejet, 10 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral. Vízfürdően állandó keveréssel addig főzzük, amíg besűrűsödik, forrni kezd. Utána finom szitán átszűrjük, és hűlni hagyjuk. A csokoládét darabokra törjük, kis lábasban, vízfürdőben kevergetve felolvasztjuk, majd a tojásos masszához öntjük, és simára keverjük. A parfékhoz kemény habbá verjük a 9 dl tejszínt 10 dkg (mindkét parfé hozzávalóiból 5-5 dkg) cukorral. A kihűtött csokoládés masszához hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét, lazán összekeverjük, és hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk. Fóliával lefedjük, mélyhűtőbe tesszük kb. 4-5 óra hosszára. A gyümölcsvelővel elkeverünk 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhab másik felét, és ezt is formákba adagolva a mélyhűtőbe tesszük az előzőekben leírtak szerint. Tálaláskor tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 520 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.