Előkészítés: A málnát megmossuk, és sűrű szitán áttörjük. A parféhoz csak a szűrt gyümölcsvelőt használjuk.
Elkészítés: A csokoládéparféhoz habüstben összekeverjük a tejet, 10 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral. Vízfürdően állandó keveréssel addig főzzük, amíg besűrűsödik, forrni kezd. Utána finom szitán átszűrjük, és hűlni hagyjuk. A csokoládét darabokra törjük, kis lábasban, vízfürdőben kevergetve felolvasztjuk, majd a tojásos masszához öntjük, és simára keverjük. A parfékhoz kemény habbá verjük a 9 dl tejszínt 10 dkg (mindkét parfé hozzávalóiból 5-5 dkg) cukorral. A kihűtött csokoládés masszához hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét, lazán összekeverjük, és hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk. Fóliával lefedjük, mélyhűtőbe tesszük kb. 4-5 óra hosszára. A gyümölcsvelővel elkeverünk 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhab másik felét, és ezt is formákba adagolva a mélyhűtőbe tesszük az előzőekben leírtak szerint. Tálaláskor tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 520 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.