Elkészítés: Fel kell olvasztanunk első körben a csokoládét. Ha gőz felett dolgozunk, akkor egy tálba tördeljük a csokit, felteszünk egy lábosban vizet forrni. Figyeljünk, hogy akkora legyen a lábos, hogy a tálat rá tudjuk úgy helyezni, hogy ne érjen bele a vízbe a tál alja. A gőzre igazítjuk a tálunkat. Figyeljünk, hogy ne csapjon ki a gőz, mert ha a csokiba jut, ronthat a temperálás minőségén. A maghőmérővel figyeljük, hogy melegszik a csoki. Ha elérte a 40-46°C-t, vegyük le a gőzről.
Keverjük addig, amíg eléri a 35°C-t. Ekkor adjuk hozzá a kimért kakaóvajat, és kevergetéssel hűtsük tovább 30°C-ig. Most már dolgozhatunk a csokival. (Erre a manőverre azért van szükség, mert ha csak simán felolvasztott csokival dolgozunk, az megszilárdulva nem adja vissza a bolti jó minőségű csoki érzetét. Nem lesz roppanós, fényes, és ahogy hozzáérünk megolvad.)
A kanál-formánkat kiöntjük csokival, a kanalak végét díszítjük a választott aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal drazsékkal. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
Kevergethetünk vele kávét, kakaót, tejet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.