Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokoládéálom torta recept
recept
Rafinált

Csokoládéálom torta

120 perc
8 adag
Átlagos
2021. 09. 19.

Elkészítés

  1. A csokoládét olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
  2. A puha vajhoz adjuk hozzá a visszahűtött csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a kristálycukrot, és keverjük habosra.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén keverjük simára a masszát.
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, tűpróbáig.
  6. A sütőből kivéve a formában hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Amikor a tészta teljesen kihűlt, helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  8. Egy edénybe öntsük bele tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, és keverjük simára.
  9. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik. (Én kb. 10 percig főztem, mire sűrűbb, de még folyós állagú lett.)
  10. Ezután vegyük le a tűzről, szűrjük át, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ekkor fedjük le folpack fóliával, tegyük be a hűtőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. Amikor már teljesen kihűlt, akkor vegyük ki a hűtőből, majd robotgéppel verjük fel habosra.
  12. Ezután töltsük a csokoládékrémet habzsákba, és a tortaformában lévő tésztára nyomjunk belőle kisebb halmokat, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy a csokoládéhalmok megdermedjenek.
  13. A fehér csokoládés mousse-hoz a tejhez adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a vaníliaaromát, és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről.
  14. Ezután adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
  15. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a fehér csokoládés krémhez.
  16. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tortaformát, majd öntsük egyenletesen a csokihalmok tetejére a fehér csokoládés krémet.
  17. Ezután tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
  18. A tükörglazúrhoz a porzselatint áztassuk be 0,5 dl vízbe, majd hagyjuk állni.
  19. A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a tejszínt, a kakaót, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és gyöngyözve főzzük 4-5 percig. (állandó kevergetés mellett főzzük!!)
  20. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott zselatint, keverjük simára, szűrjük át, és néha megkeverve hagyjuk éppen csak langyosra hűlni.
  21. Vegyük ki a tortát a hűtőből, és egyenletesen öntsük rá a glazúrt, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, hagyjuk legalább egy fél órát szobahőmérsékleten állni, (így sokkal selymesebb lesz a krém állaga) majd úgy kínáljuk.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite recept
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztrapacska  recept
Recept
Egyszerű

Sztrapacska

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.