A kemény munkával elért nyári forma megtartása ősszel és télen elsőre ijesztő kihívásnak tűnhet, hiszen jól tudjuk, hogy a két hidegebb évszak a tartalmas, laktató ételek időszaka. Ráadásul a rendszeres mozgást is nehezebb beiktatni, legalábbis a szabadban biztosan, mert a hűvös idő, a gyakori eső és a korai sötétedés megnehezíti a dolgunkat. Arról nem is beszélve, hogy a napsütés csökkenése miatti D-vitamin-veszteség enyhén lehangolttá is tehet bennünket, ami miatt könnyen elveszíthetjük a motivációnkat. De másképp is tekinthetünk erre az időszakra. Az ősz a megújulás szimbóluma, és ez az évszak is tökéletes arra, hogy friss, szezonális alapanyagokkal gazdagítsuk étrendünket. A tápláló ételek nemcsak finomak, de segítségükkel felkészíthetjük immunrendszerünket a hidegebb hónapokra, amellett, hogy a súlyunkat is kordában tartjuk.
Régen teljesen természetes volt, hogy az emberek azt ették, ami az adott évszakban megtermett. Manapság, amikor a boltok polcain mindig minden elérhető, nehéznek tűnhet lemondani a kedvenc nyári zöldségeinkről. Pedig a távoli országokból importált, mesterségesen érlelt alapanyagok íze meg sem közelíti a szezon friss zöldségeinek és gyümölcseinek zamatát. A vitamin és ásványianyag-raktárainkat is a helyi, friss élelmiszerekkel tudjuk igazán feltölteni, ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy ezeket részesítse előnyben.
Akkor is ezek az élelmiszerek legyenek túlsúlyban az étrendünkben, ha a súlymegtartás vagy -csökkentés a célunk, hiszen abban is hatásos segítséget nyújthatnak. Az alábbi 9 zöldség és gyümölcs nem hiányozhat a kiegyensúlyozott őszi diétából – megtekintésükhöz lapozd át galériánkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.