A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsi)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt süssük készre.
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd fordítsuk vissza a tésztát egy sütőpapírra, és így hűtsük ki teljesen.
Mivel két 23 cm-es tortalapra lesz szükség, így két db kakaós piskótát süssünk!!!! Amikor mindkét piskóta kihűlt, mindegyikből vágjunk ki belő egy-egy 23 cm-es kört, a többi tésztát pedig tegyük félre.
A csokoládét tördeljük kisebb darabokra.A tejszínt tegyük fel melegedni, majd keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az instant kávét és a rumot.
Amikor már jó meleg, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, majd addig kevergessük, míg teljesen felolvad.
Ezután hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe (v. hideg helyre) és addig hűtsük hogy jól besűrűsödjön. (közben többször keverjük át)
Amikor a csokoládé már jó sűrűre hűlt, vegyük ki a hűtőből, és robotgéppel keverjük át.
A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kenjük le vele mindkét tortalap egyik oldalát, és hagyjuk pár percig állni, hogy a tészta kissé magába szívja.
Ezután helyezzük az egyik tortalapot a csokoládéval lekent felével felfelé egy tortatálra, majd az elkészült csokoládékrém kb. 3/4 részét kenjük rá.
Ezután helyezzük rá a másik tortalapot a csokoládéval lekent felével lefelé, és tenyérrel, óvatosan kicsit nyomkodjuk le, majd kenjük körbe a tortát a maradék csokoládékrémmel.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a krém dermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládégolyókhoz a maradék piskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. (egy könnyen formázható nem túl lágy, és nem túl kemény masszát kell kapni)
Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából ízlés szerinti golyókat, majd forgassuk bele a tortadarába.
Az elkészült golyókat ízlés szerint helyezzük a torta tetejére, majd tálalás előtt szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A torta a sok-sok csokoládé ellénére sem túl édes, nagyon finom, és pl. az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.