Elkészítés: 1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot. Ezzel a cukros tejjel felengedjük a rántást, majd gőzön főzve, keverve a masszát besűrítjük, akár egy hagyományos besamelt.
2. A jól besűrűsödött masszát hűlni hagyjuk, majd hozzátesszük a citromok levét és héját. A 28 dkg puha vajat először magában keverjük habosra, majd apránként a cukros, citromos krémbe dolgozzuk.
3. A kakaós tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megkenjük a citromos krémmel. A harmadik piskóta korongra már nem teszünk semmit, arra jön a máz.
4. A mázhoz valókat a vaj nélkül, kevergetve addig melegítjük, amíg a porcukor elolvad benne. Ha ez megtörtént, beledobjuk a vajat, fölolvasztjuk, utána szépen elsimítjuk a torta tetején. Ha lehet, ne csurogjon le a torta oldalára. Dermedni hagyjuk hűtőben, végül cikkekre vágva tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.