Előkészítés: A sütőport, a lisztet, a diót és a reszelt csokoládét összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a végén beleszórjuk a cukrot.
Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Kissé megsózzuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A tojáshabot óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A lisztes keveréket a tojásos masszához adjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, belisztezünk, a tésztával egyenletesen megtöltjük. A sütőben 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A lekvárt a rummal felforraljuk, majd még melegen megkenjük vele a sütemény tetejét és oldalát. Fél órára behűtjük. A tejcsokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, bevonjuk vele a sütemény tetejét, és a dióval meghintjük. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 337 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.