Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást 11,5 dkg cukorral robotgéppel habosra keverjük. A lisztet a kukoricaliszttel együtt átszitáljuk, majd a felét beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
Hozzákeverjük a vaj felét, majd a maradék lisztet és a vajat is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt és kivajazott, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Összekeverjük a likőrt és a kávét. A tortaformát kibéleljük műanyag fóliával. A tejszínt a vaníliakivonattal és a maradék cukorral felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
A piskótát vízszintesen háromfelé vágjuk. Egy tésztalapot a formába teszünk, meglocsoljuk a kávé egyharmadával, megkenjük a mascarponekrém egyharmadával, majd megszórjuk a reszelt csokoládé egyharmadával. Ezt a másik két tortalappal is megismételjük. A tortát tálalás előtt 2 órára behűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.