Előkészítés: A csülköt alaposan megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük, és 1,5 dl sós vízben, kb. 40perc alatt puhára főzzük. Levét lecsurgatjuk, langyosra kihűtjük.
Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk. A csülköt két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a fokhagymát. Sűrű palacsintatészta-masszát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűríthetjük. A masszában megforgatjuk csülökhús-csíkokat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és melegen tartjuk. Tartármártást, vegyes, párolt zöldséget vagy krumplipürét kínálunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 579 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.