Elkészítés: 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverünk. 3 tojásfehérjét keményre verünk, és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük.
Kb. 6 darab palacsintát sütünk belőle úgy, hogy csak az egyik felét sütjük, majd tálra csúsztatjuk, rétegenként cukros kakaóval megszórjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre.
Közben elkészítjük a mártást. 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 5 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, és ezzel besűrítjük a narancsos tejet.
A palcsintát tortaként szeljük, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.