Előkészítés: A húst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 3 cm nagyságú kockákra vágjuk. Meghámozunk 7 hagymát. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, és húsát a hagymával együtt kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. A cikóriát hosszában kettévágjuk, megmossuk, torzsáját ék alakban kivágjuk. A maradék egy hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk.
Elkészítés: A vaj felét tűzálló tálba/tepsibe fektetjük, beleszórjuk a vágott hagymát, és a sütőben 5-10 percig pirítjuk. Vágott felével lefelé belefektetjük a cikóriát, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és a húslevest, és 15-20 percig sütjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A cikóriára szórjuk a sajttal együtt, és megpirítjuk (grillel is lehet!). Közben a húst a hagyma- és cukkíniszeletekkel felváltva nyársra húzzuk. Felforrósítjuk a maradék vajat egy serpenyőben, és a nyársakat körös-körül 8-10 percig pirítjuk benne. Sóval-borssal ízesítjük, és a sajtos cikóriával tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 515 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.