Elkészítés: 1. A tésztát sós vízben felteszem főni.
2. Ezalatt felkockázom a szalonnát és kisebb csíkokra vágom a cukkinit. Ha zsenge a zöldség, akkor nem kell megpucolni, de ha már érettebb, nagyobb 1,5 kg-os darabról van szó, akkor nem árt, sőt én a magokat is kikapartam! Majd 1 evőkanál étolaj kíséretében felteszem pirítani a finomságot. Nem kell, hogy nagyon összeessen. Közepes lángon maximum 5 percig sütögetem, néha megkavarom.
TIPP: Vegyünk zöld és sárga cukkinit. Még színesebb lesz az ételünk
3. Ha a tészta kifő, hozzáadjuk az előző alaphoz.
4. Villám carbonara szószt készítünk 2 tojássárgájából, a reszelt sajtból (parmezánnal az igazi, de mivel nem ezzel az *olcsósággal* pakoljuk tele a hűtőt, így éppen olyan sajttal készítem, ami van), 2 dl tejszínből és fél teáskanál borsból.
5. Ezt ráöntöm a már nem sistergő zöldséges-szalonnás tésztára, összeforgatom, majd 1 dl főzővizet is hozzáadok. Egy kis friss kakukkfüvet morzsolok még rá, újra összekeverem, és már zárom is a tüzet.
6. Ha van itthon olívaolaj, akkor meglocsolom néhány cseppel a kész tésztát, és egy kis friss kakukkfüvet is szórok rá!
Jó étvágyat kívánok a gyors vacsihoz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.