Elkészítés: 1. A tésztát sós vízben felteszem főni.
2. Ezalatt felkockázom a szalonnát és kisebb csíkokra vágom a cukkinit. Ha zsenge a zöldség, akkor nem kell megpucolni, de ha már érettebb, nagyobb 1,5 kg-os darabról van szó, akkor nem árt, sőt én a magokat is kikapartam! Majd 1 evőkanál étolaj kíséretében felteszem pirítani a finomságot. Nem kell, hogy nagyon összeessen. Közepes lángon maximum 5 percig sütögetem, néha megkavarom.
TIPP: Vegyünk zöld és sárga cukkinit. Még színesebb lesz az ételünk
3. Ha a tészta kifő, hozzáadjuk az előző alaphoz.
4. Villám carbonara szószt készítünk 2 tojássárgájából, a reszelt sajtból (parmezánnal az igazi, de mivel nem ezzel az *olcsósággal* pakoljuk tele a hűtőt, így éppen olyan sajttal készítem, ami van), 2 dl tejszínből és fél teáskanál borsból.
5. Ezt ráöntöm a már nem sistergő zöldséges-szalonnás tésztára, összeforgatom, majd 1 dl főzővizet is hozzáadok. Egy kis friss kakukkfüvet morzsolok még rá, újra összekeverem, és már zárom is a tüzet.
6. Ha van itthon olívaolaj, akkor meglocsolom néhány cseppel a kész tésztát, és egy kis friss kakukkfüvet is szórok rá!
Jó étvágyat kívánok a gyors vacsihoz!
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.