Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony, hosszanti szeletekre szelt hagymát, vékonyra szelt paprikát, majd sorban a fűszereket és 1 gerezd préselt fokhagymát. Rotyogtassuk vagy 5 percet, majd jöhet a kisebb kockákra vágott cukkini is. Ha szükséges, a leégés elkerülés végett adjunk hozzá minimális vizet. Nem kell sokáig főzni, maradjon ropogós, mert a tésztában is lesz ideje puhulni.
Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk vékonyra, és egy nagyobb formával vagy edénnyel (én a legkisebb főzőedénnyel) szaggassunk köröket. A széleit kenjük körbe felvert tojással, tegyünk mindegyik körre a töltelékből, majd hajtsuk rá a másik oldalát. A szélét villával egyengessük, nyomkodjuk meg.
Kenjük meg tojással, majd szórjuk meg magvakkal vagy sajttal. Ha nincs, magában is jó. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Aki nem szereti vagy vegetáriánus, ne tegyen bele szalonnát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.