Elkészítés: 1. A darált húst összekeverem a túróval, a parmezánnal és a tojásokkal, fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával, majd kicsit állni hagyom.
2. Addig elkészítem a tekercshez a cukkiniszeleteket: az egyik cukkiniből hosszában vékony szeleteket vágok hámozóval vagy sajtszeletelővel (egész vékonynak kell lennie, különben eltörik a tekerésnél).
3. A másik cukkinit és a megtisztított sárgarépát hasábokra vágom.
4. Összeállítom a tekercseket: egymás mellé fektetek 2 cukkiniszeletet, erre kerül a húsból formázott roló, feltekerem.
5. Serpenyőbe öntök kb. 3 evőkanál olívaolajat, ehhez jön a tej, majd egy kis vízzel (kb. 1 dl) higítom, megszórom ételízesítővel, beleteszek 2 rozmaringágat, 4 szál petrezselymet és 2 gerezd fokhagymát egészben. Ebbe fektetem sorra a rolókat. Lassú tűzön kb. 45 perc alatt megfőzöm.
6. Ekkor kiveszem a tekercseket, kiveszem a maradék szaftot, majd a tekercseket visszarakva az üres serpenyőben picit lepirítom. A megmaradt szafthoz tejfölt keverek, kis tálban külön tálalom.
7. A cukkini- és répahasábokat ugyanebben a serpenyőben kis vajon pirítom, párolom, ízlés szerint (én csak pár percig, hogy frissek, ropogósak maradjanak). Tálalásnál meglocsolom a rolókat a tejfölös szósszal, a zöldséggel körítve tálalom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.