Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, 2 fejet kockázunk, egyet szeletelünk és karikáira szedjük.
A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasszuk, hozzákeverjük a kockázott hagymát, aranysárgára pirítjuk. Paprikázzuk, 2 dl vízzel felöntjük, és beletesszük az egész debreceniket, kb. 7-8 percig pároljuk. Ezután a debreceniket kivesszük, vastag karikákra vágjuk, és visszatéve zsírjára sütjük.
Közben a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és 5 dl olajban ropogósra sütjük. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, és a 2 dl olajban aranyszínűre sütjük. A krumplit papírtörlőn lecsöpögtetjük, sózzuk, tányérra rendezve rászedjük a szaftos debreceniket, és a pirított hagymakarikákat körbeszórjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.