Előkészítés: A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojást, és a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót összekeverjük a liszttel, a reszelt szerecsendióval és a rummal, majd beledolgozzuk a kihabosított masszába, és sima tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába tekerjük, és a hűtőben 2-3 órát pihentetjük.
Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Pihentetés után diónyi darabokat formázunk a masszából, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben 20 percig sütjük. Amíg sül, a lekvárt felmelegítjük, és simára keverjük. Amikor a diós falatkák megsültek, egyből bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk. A porcukrot kevés forró vízzel simára keverjük, majd bekenjük vele a sütiket. A tetejüket aszalt barackkal díszítjük, majd rácson szárítjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 98 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.