Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ameddig kel a tészta, habosra keverjük a vajat a cukorral és a fahéjjal, a diót durvára őröljük.
A megkelt tésztát vékony, kb. félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és egyenletesen megszórjuk a dióval. Hosszanti oldaláról kezdve feltekerjük, és kb. 3 cm vastag darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt kerek kb. 28 cm-es átmérőjű sütőformába egymás mellé sorakoztatjuk, a csigaközöket kevés olvasztott vajjal megkenjük, és meleg helyen kb. 20 percig újrakelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát betoljuk. 15 perc sülés után meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és kb. további 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalhatjuk önmagában vagy vaníliás öntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.