Elkészítés: Egy jénai tálat (vagy tepsit) vastagon kikenünk margarinnal.
A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és pár pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját. A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, végül 1 csomag vaníliás cukorral. A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszín-tej keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd a töltelék tetejét befedjük vele.
Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverjük a maradék tejszínes tejet. Ráöntjük a kalácsszeletek tetejére. 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt jól magába szívja a kalács a folyadékot.
A megmaradt tojások fehérjét 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni a kalácsot. Amikor már a teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből, rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Ezután visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük.
Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.