Elkészítés: A lisztet és a rozslisztet egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a mazsolát és a darabolt diót. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáöntjük a langyos vizet. Kézzel összedolgozzuk, majd 15 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Amikor a tésztánk megkelt, egy belisztezett nyújtódeszkán formázzuk. A tésztából készíthetünk zsemléket is vagy kisebb kenyeret. Enyhén belisztezett sütőtálcára helyezzük, de liszt helyett sütőpapírt is használhatunk.
A tészták tetejét óvatosan bevágjuk késsel, és sütés előtt vízzel átkenjük. Célszerű kenyérsütésnél a sütőbe mindig pár dl vizet egy edényben az alsó részre helyezni, hogy ez tovább lazítsa a tésztánk állagát sülés közben. A kenyeret - mérettől és formától függően - 185°C fokon 18-35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.